WAT TE ZIEN EN TE DOEN IN SINGAPORE

Singapore is ongetwijfeld de grote metropool van Zuidoost-Azië. Daarin versmelten traditie en moderniteit tot een mengsel dat, of je het nu leuk vindt of niet, niemand onverschillig laat.
Loop door Little India
Zonder twijfel een van onze favoriete wijken: wandelen door de straten van Little India heeft ons even meegenomen naar onze geweldige reis door het gekste subcontinent van allemaal. Lassi, chai, samosa, pakora, dhal, roti, malai kofta, gulab jamun … Hier vind je alles wat je maag nodig heeft om gelukkig te zijn, en voor de ziel hoef je alleen maar tussen de kraampjes te lopen en de witte glimlachen te ontmoeten van de verkopers.

Ga naar Sentosa Island
Sentosa is ongetwijfeld een van de grote trekpleisters van Singapore: hier vind je niet alleen stranden en palmbomen, maar kun je ook genieten van bezoekjes aan pretparken zoals Universal Studio Singapore.
Omring jezelf met bloemen en bomen (waar en niet waar)
Velen kennen de skyline van Singapore, maar bijna iedereen weet niet dat er in de stad talloze parken en tuinen zijn waar je even kunt pauzeren en van de natuur kunt genieten. Onze favorieten zijn de Botanische Tuin, met veel kleurrijke en zeldzame bloemen, en natuurlijk de Gardens by the Bay, waar je de merkwaardige “bomen” kunt tegenkomen die bij het vallen van de avond oplichten en een zeer surrealistische sfeer creëren.
Terwijl we daar waren, leken we in de wereld van Avatar te zijn gekatapulteerd. Kom op, nog een laatste keer, mis het voor geen goud, want het is zonder twijfel een van de beste dingen om te zien en te doen in Singapore.
Ga naar het Museum voor Kunst en Wetenschap
Het was een van de eerste musea die inzag dat mensen naast zien, ook interactie moesten hebben met kunstwerken … Verwacht dus geen traditioneel museum: hier maak je deel uit van de lichtgevende doeken en kun je je volledig onderdompelen tussen schermen, digitale kunst en heel veel inspiratie voor je instagram-feed. Een van de plaatsen om te bezoeken in Singapore zonder fouten.
Geniet van een gratis concert op de Esplanade
Singapore is niet de goedkoopste stad van Azië, dit is waar, al is het ook waar dat het veel gratis attracties biedt … zoals concerten of kunsttentoonstellingen. De beste plek om te genieten van livemuziek en entertainment is het Esplanade-gebouw (het gebouw in de vorm van Durian!). -Verlies jezelf in Chinatown, een van de meest interessante buurten van Singapore
Chinatown is een andere essentiële wijk tijdens een reis naar Singapore. Hier vind je tempels (die met het relikwie van de tand van de Boeddha is prachtig), typische Perankaanse huizen, charmante steegjes vol lampen en Chinese lantaarns. Hoewel u het meeste voedsel zult vinden: noedels, rijst, vis, kippen, eenden…. Het is bijna onmogelijk om Chinatown te bezoeken en met een lege maag achter te blijven.

Mis de klank- en lichtshow in Marina Bay Sands niet
Elke avond om 20.00 uur tot 21.30 uur worden er lichten geprojecteerd vanuit het Marina Bay Sands hotel, die de hemel van Singapore schilderen op het geluid van muziek. De show is gratis en mooi, het is het zeker waard! Houd er natuurlijk rekening mee dat dit een van de beste dingen is om te zien en te doen in Singapore, zodat u niet alleen zult zijn … als u een goede plek wilt vinden, kunt u beter vroeg aankomen.

You may also like

Comments are closed.

More in Reizen