WAT TE DOEN IN BOEDAPEST: DE BESTE VAN DE HOOFDSTAD VAN HONGARIJE

De hoofdstad van Hongarije is een van de grote juwelen van Oost-Europa en u heeft ons vaak om advies gevraagd over wat u in deze stad kunt bezoeken. Nou voila: we hebben al een bericht met de beste dingen om te zien en te doen in Boedapest. Zodat je later zegt dat we niet voor je zorgen, tss!
1- Ontdek dat de hoofdstad van Hongarije is vernoemd naar de unie van twee steden: Buda (rechts van de Donau) en Pest (links). Tijdens je reis ga je beide schoppen, maar om het meeste uit je bezoek te halen, waarom zou je je dan niet aanmelden voor een van de gratis rondleidingen? Hier vertellen we je wat de beste gratis rondleidingen door Boedapest in het Spaans zijn.
2- Wandel door de belangrijkste straten: Váci Utca en Av. Andrássy vol leven, winkels en waar enkele van de meest imposante gebouwen van de stad zich bevinden.
3- Bezoek het prachtige Buda-kasteel, dat ooit een koninklijke residentie was en nu open is voor het publiek. Het beste is dat je vanaf daar een aantal van de beste uitzichten over de stad hebt.
4- Een originele plek waar je een goede tijd kunt hebben is het kasteellabyrint, hoewel het iets is dat we alleen aanbevelen als je de stad al goed kent en genoeg tijd hebt.
5- Het parlement van Boedapest is een van de andere niet te missen bezoeken in Boedapest. Van buiten is het een waar neogotisch juweel, maar van binnen schiet het niet te kort. Aarzel dus niet en boek van tevoren een rondleiding op de officiële website, want dit is een van de beste dingen om te zien en te doen in Boedapest.
6- Ook op de binnenplaats van het kasteel is het Historisch Museum van Boedapest, een interessante plek om meer te weten te komen over de hoofdstad van Hongarije.
7- Als je de beste foto van het Parlement wilt maken, moet je ongetwijfeld naar het Vissersbastion gaan, dat met zijn 7 torens de 7 stammen herdenkt die Hongarije hebben gesticht. Als je kunt, bezoek het dan ook ‘s nachts. Voor ons (en een paar anderen) staat het in de top 10 van plaatsen om te bezoeken in Boedapest.
8- Je mag een bezoek aan de Matías-kerk in gemengde stijl niet missen, waar neogotische elementen overheersen en die het toneel was van enkele van de belangrijkste koninklijke kroningen van de Habsburgse dynastie, zoals die van Carlos IV
9- Een ander ding om te zien en te doen in Boedapest is een drankje drinken of gewoon genieten van de sfeer van een van de meest karakteristieke pleinen in Boedapest: Vörösmarty tér.
10- Het is een must om de beroemde Kettingbrug te voet over te steken om een prachtig uitzicht op de Donau te hebben. Leuk weetje: de Duitse bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten alle bruggen in Boedapest, maar gelukkig werd in 1949 de Kettingbrug net zo mooi herbouwd als het origineel.
11- Als je van art nouveau houdt, zal Boedapest je niet teleurstellen: onze favoriete gebouwen zijn het Bedö House, het Walkó House en de Royal Postal Savings Bank.
12- Mis geen nachtcruise op de Donau. We zijn steeds meer fans van het bezoeken van steden vanaf het water, en wat is een betere manier dan om het ‘s nachts te doen! En als het zo goedkoop is, veel beter!
13- Een bezoek aan het Heldenplein, genoemd naar de standbeelden van de 7 stamhoofden die het land hebben gesticht, is een ander ding dat je in Boedapest zou moeten doen.
14- Wandel en ontspan op Isla Margarita, dat alleen toegankelijk is dankzij de gelijknamige brug.
15- Ja, het is toeristisch, maar je mag een wandeling over de Centrale Markt niet missen, waar je wat souvenirs kunt kopen en de lokale lekkernijen kunt proberen. Je kunt daar eten, je aanmelden voor deze gastronomische tour of een keuze maken uit een van de goedkope restaurants die we aanbevelen, waar je heerlijk eten kunt proeven en geld kunt besparen.

You may also like

Comments are closed.

More in Reizen