EEN DAG IN MILAAN: DE PLAATSEN OM TE BEZOEKEN

Als je op een dag naar Milaan gaat reizen, zullen we je in deze post vertellen welke de essentiële plaatsen zijn die je moet bezoeken. Een route door Milaan met een ideaal reisschema om alles in één dag te zien. Trek de veters aan die we hebben getrokken!
Milaan is een ietwat onbegrepen stad: Italianen (behalve de Milanese natuurlijk!) Vinden het lelijk, vol vervuiling, industrieel, grauw en saai. En het is dat Italië prachtige plaatsen heeft zoals Florence, Rome of Venetië, het is normaal dat andere plaatsen gemakkelijk bekritiseerd worden of gewoon onopgemerkt blijven! Al kan ik je verzekeren dat Milaan mooier is dan je kunt verwachten en veel te bieden heeft.
1. De Duomo
Eerste dingen eerst, dus als we met de trein aankomen op het beroemde Centraal Station, gaan we uit, nemen de metro en gaan rechtstreeks naar het juweel in de Milanese kroon: de Duomo, voor mij is het de mooiste kathedraal die ik ooit heb gezien.
2. Galleria Vittorio Emanuele II
Een paar meter verderop vinden we de Galleria de Vittorio Emanuele II, waarschijnlijk een van de mekka’s voor elke zichzelf respecterende fashionista. Hier kun je de ramen van de meest chique winkels van de stad aanschouwen en hard op de juwelen stappen van de mozaïekstier die in het midden van de galerij staat: het zal je geluk brengen!
3. Castello Sforzesco
Om te eten zijn er twee opties: zoek een goedkoop klein restaurant waar je Milanese gerechten kunt proberen of spaar en geniet van het buitenleven met een broodje of een paar Luini’s panzerotti in Castello Sforzesco, de voormalige zetel van de hertogen van Milaan. En nee, het is niet van Berlusconi!

4. Pinacoteca di Brera
In de namiddag kunnen we kunst opsnuiven in de beroemde Pinacoteca di Brera, waar onder meer “The Kiss” van Franscesco Hayez en werken van Caravaggio, Tintoretto, Rafael, El Greco en nog veel meer worden tentoongesteld.
5. Het laatste avondmaal
Maar als Milaan een meesterwerk bewaakt, is dit Leonardo da Vinci’s “Laatste Avondmaal”: we kunnen het bewonderen in de kerk van Santa Maria delle Grazie.
6. Aperitief bij Navigli
Ok, we zijn al bijna extase vanwege zoveel artistieke schoonheid… maar denk niet dat het bezoek aan Milaan voorbij is, er is nog steeds het leukste: overnachten in het Navigli-gebied! Hier kun je vanaf 19.30 uur kennismaken met het echte Italiaanse aperitief: neem een drankje en bij de prijs inbegrepen kun je blind worden van het eten van de buffetten (pasta, panini’s, vleeswaren, kaas, pizza’s, rijst en nog veel meer !). Een ideale plek is de Spritz op Ripa di Porta Ticinese 9. Voor ons is een aperitief bij Navigli een van de beste dingen om te doen in Milaan op één dag!

You may also like

Comments are closed.

More in Reizen