BESTE DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN IN CUBA

Cuba is de reisdroom van velen van ons, en het is niet verwonderlijk: het is een van de eilanden met de meeste persoonlijkheid en geschiedenis in het hele Caribisch gebied. En natuurlijk een van de mooiste! Als je van plan bent om een reis naar Cuba te maken, hebben we je al een paar tips gegeven om het niet te verknoeien.
1. Bezoek Havana, de hoofdstad van Cuba en zijn ziel. Het centrum is een architectonisch juweeltje, maar geeft ook andere meer afgelegen wijken een kans. Je zult merken dat je een decadente stad bent, maar je zult verliefd worden op de sfeer, de kleuren en de mensen. Er is geen andere stad zoals deze in de wereld. Wat te zien en te doen in Havana.
2. Iets wat je in Cuba niet kunt stoppen, is (tenminste) een mojito. De plaats waar het werd uitgevonden en het meest populair in Cuba is La Bodeguita del Medio in Oud Havana, hoewel het het beste is om een brede en uitgebreide proeverij te doen in het hele land.
3. Of je nu een professionele danser bent of niet eens in de voetsporen van de kleine vogels kunt treden, in Cuba moet je je aanmelden voor een salsales. Of in ieder geval een paar stappen durven zetten in een bar waar altijd muziek is. Stilte is geen optie in Cuba, dat is duidelijk.
4. Trinidad is de mooiste koloniale stad van Cuba. Verdwaal in de smalle straatjes, luister naar de muzikanten op het centrale plein, drink een lokaal drankje (la canchánchara) en geniet van de rust van deze toeristische, maar zeer ontspannen bestemming. Wat te zien en te doen in Trinidad.
5. Aan de rand van Trinidad kun je een tour maken door de Valle de los Ingenios (er zijn taxi’s die de tour aanbieden voor ongeveer $ 25), zonder twijfel een van de essentiële plaatsen om te bezoeken in Cuba. Mis een bezoek aan Hacienda Manaza Iznaga niet, een van de meest getrouwe voorbeelden van Cubaanse koloniale herenhuizen. En als je geen last hebt van hoogtevrees, ga dan naar de toren: het uitzicht vanaf daar is spectaculair.
6. Als je nog tijd hebt in Trinidad en zin hebt om te zwemmen, ga dan naar Playa Ancón. Hoewel je moet worden gewaarschuwd: de stranden en sleutels van Cuba zijn prachtig, en dit is niet de beste. Maar als je in de buurt bent is het altijd een goede optie.
7. Als u op weg bent van Havana naar Trinidad, raden we u aan een stop te maken in Cienfuegos. Het is een prachtige stad die in een paar uur te bezoeken is.
8. Een andere ervaring die in Cuba moet worden beleefd, is het rijden in een “almendrón”, die oude maar goed verzorgde en kleurrijke auto’s. Samen met de Lada is het de typische Cubaanse auto die… eigenlijk… uit de Verenigde Staten komt! Toen Fidel aan de macht kwam, vluchtten de meeste Amerikanen die in het land woonden en lieten al hun bezittingen op het eiland achter. Waaronder deze auto’s die onder de Cubanen werden verdeeld.
9. Santiago de Cuba is na Havana de op een na grootste stad van het land en is zeker een bezoek waard als je minimaal 3 weken de tijd hebt. Als u in juli reist, wordt u ook betrapt door carnaval, een van de grootste feesten op het eiland.
10. Om een meer landelijk gebied en verdwaald tussen de bergen te leren kennen, ga je naar Viñales, in het noorden van het eiland. De stad is niet erg groot maar met zijn koloniale huizen (en nog beter … zijn restaurants) zal het jou (jij en vele andere toeristen) veroveren.
11. Wees niet bang om voor de ramen te eten, die kleine restaurantjes die eigenlijk niets meer zijn dan een raam in een privéwoning. Je kunt een smoothie en wat sandwiches of pizza’s krijgen voor iets van € 1 of zelfs minder!
12. Maar stop ook niet met het proberen van Cubaanse specialiteiten in restaurants. We hebben een prachtige herinnering aan het restaurant “San José”, in Trinidad, waar we heerlijke rijstgerechten aten, of aan “Terraza Cuba” in Santa Marta (naast Varadero) waar we de schaal met zeevruchten, inclusief kreeft, lekker vonden!
13. Bezoek het Che Guevara Mausoleum in Santa Clara. Op deze manier kom je meer te weten over een van de cruciale figuren uit de Cubaanse geschiedenis.
14. Mogelijk is onze favoriete plek in Cuba Caibarien en Cayo Santa María. We hadden nauwelijks van ze gehoord, maar we namen ze op in de reisbeschrijving en we werden overweldigd! We verbleven een aantal dagen bij een leuke familie en we konden genieten van een van de grote paradijzen van Cuba. Onze doortocht door Caibarien.
15. We hebben deze sleutel bezocht met onze favoriete taxichauffeur, en hij raadde ons aan om naar het strand van Las Gaviotas te gaan. Het is gelegen in een beschermd reservaat aan het einde van Cayo Santa María (de toegang kost ongeveer $ 4 per persoon) en als je vroeg aankomt, krijg je een kleine hut om de dag door te brengen. Het water is transparant en ontspanning gegarandeerd. We verwijzen naar de foto.

You may also like

Comments are closed.

More in Reizen