beste dingen om te doen in China

Chinatown Gate

Een lijst maken van dingen die je in China kunt doen is heel gemakkelijk omdat er veel opties zijn om op te nemen, maar tegelijkertijd is het erg moeilijk omdat talloze activiteiten en plaatsen om te bezoeken achterwege blijven. Van paleizen en spectaculaire door mensen gemaakte constructies tot ongelooflijke landschappen gevormd door het verstrijken van de tijd, we wilden u het beste opnemen dat het land te bieden heeft.
– Loop over de Chinese muur, een van de beste ervaringen om te doen in China Een bezoek aan de Chinese muur is een van de dromen van alle reizigers, daarom staat het als eerste in deze lijst met dingen die je in China kunt doen. Er zijn verschillende delen van deze verdedigingsmuur die bezocht kunnen worden en we raden je aan naar degene te gaan die het verst van Beijing verwijderd zijn om geen mensen te vinden (wat in China bijna onmogelijk is). Kies het stuk van 5 kilometer tussen Simatai en Jinshanling of, als dat niet lukt, Mutianyu om langs 20 torens te lopen.
– Doorkruis de Verboden Stad van begin tot eind in Peking Als er iets is waar je niet mee kunt stoppen in China, is het om de keizerlijke paleizen binnen te gaan die meer dan 500 jaar de residentie waren van de keizers van het land. Laat u fascineren door de prachtige kunstwerken in het interieur en de traditionele architectuur van de gebouwen. Een tip voor na het bezoek zou zijn om Jingshan Hill te beklimmen om de Verboden Stad van bovenaf te zien.
-Verras je met de Terracotta Warriors in Xi’An
Een van de beste dingen om te doen in China is om naar Xi’An te gaan om de Terracotta Warriors te bewonderen, meer dan 8.000 levensgrote figuren van soldaten en paarden, allemaal verschillend van elkaar, per ongeluk gevonden in de jaren 70 door een boer. Het doel van de constructie van deze beelden was om het Mausoleum van de Eerste Qin-keizer te bewaken en dat hij na zijn dood zijn leger onder zijn bevel zou blijven leiden. De details van elke krijger zullen je verrassen.
-Ontdek de Grote Boeddha van Leshan, nog een van de beste dingen om te doen in China
De hoogste stenen Boeddha ter wereld bewaakt de samenvloeiing van drie rivieren. De Grote Boeddha van Leshan werd gebeeldhouwd met de bedoeling om de wateren van deze rivieren te kalmeren om het beter bevaarbaar te maken, wat gebeurde, hoewel het niet lijkt vanwege de gaven van de Boeddha, maar vanwege de stenen overblijfselen die toen ze van de berg werden verwijderd, vielen. naar de wateren. Je kunt het in één dag bezoeken vanuit Chengdu. – Bezoek het Potala-paleis van Lhasa in Tibet
Het Potala-paleis domineert het landschap van Lhasa en is zo indrukwekkend dat het een must is als je naar de hoofdstad van Tibet reist. Het was de residentie van de Dalai Lama’s, veel van de monniken en inwoners, en de zetel van de Tibetaanse regering vanaf de bouw tot aan haar ballingschap naar Noord-India toen de Chinezen dit gebied bezetten. Het is mogelijk om de binnenkant van het paleis te bezoeken om het witte en rode paleis en zijn verschillende kapellen te bewonderen. Het is prachtig!
-Geniet van de klassieke tuinen van Suzhou
Een romantisch uitje is ongetwijfeld een bezoek aan Suzhou, dat het Venetië van het Oosten wordt genoemd, omdat het in zijn historische deel vol kleine grachten en talloze gondels en gondeliers in de beste Chinese stijl is. Suzhou valt ook op door zijn klassieke tuinen, waarvan er 8 op de Werelderfgoedlijst staan, met prachtige versieringen op basis van details: bloemen, bomen, meren, bruggen en paviljoens van ongeëvenaarde schoonheid. Dit is een must-do-tour als je naar China reist, en het is gemakkelijk bereikbaar vanuit Shanghai.
-Bezoek de Shaolin-tempel
In de Shaolin-tempel begroet een standbeeld van een meester je met een Kung Fu-saluut. Het is dat in deze omheining, naast de tempel, een van de belangrijkste scholen is om verschillende vechtsporten te leren. Naast het begeleiden van de Chinezen die de plaats bezoeken op de pelgrimstocht naar de tempel, kun je een demonstratie van de studenten zien die best vermakelijk is, dezelfde tempel en een woud van pagodes die als het je raakt zoals wij, een mistige dag geeft je nogal mystieke blik.

You may also like

Comments are closed.

More in Reizen