kamerplanten die vocht opnemen

De vochtigheid in huis onderbreekt de rust, veroorzaakt esthetische schade en kan luchtwegaandoeningen veroorzaken. Het hebben van planten in huis is echter een natuurlijke oplossing om die hoeveelheid opgebouwde damp te verminderen.
Vochtafvoerende kamerplanten kunnen een natuurlijke oplossing zijn voor vochtophoping. Vochtigheid is de hoeveelheid water in dampvorm die zich in de lucht bevindt. Wanneer het zich buitensporig ophoopt in een afgesloten ruimte, brengt dit problemen met zich mee.
Dit ongemak verstoort de esthetiek van het huis, want het veroorzaakt scheuren in de muren, schade aan de vloeren, aantasting van de verf en verandering in het uiterlijk van het meubilair. Bovendien is het schadelijk voor de gezondheid, omdat het wordt geassocieerd met schimmels, mijten, schimmels, stof en vuil.
Geconfronteerd met deze factor die kan optreden als gevolg van gebrek aan ventilatie, constructiefouten en waterinsijpeling in de structuren van het huis, zijn er bepaalde kamerplanten die het vermogen hebben om vocht op te nemen. We vertellen het je.

1. Klimop
Het is een ideale kamerplant om vocht op te nemen en binnenshuis te houden, omdat ze ondanks niet te veel licht in goede conditie blijft. Bovendien is het gemakkelijk te verzorgen. Het heeft niet constant water nodig, maar is bestand tegen elke 2 dagen met een spray.
Klimop is een belangrijke plant om in de buurt van muren en plafonds te plaatsen, omdat het wordt gekenmerkt door vochtopname. Door het evenwicht in deze structuren te behouden, voorkomt het bovendien de aanwezigheid van schimmels.
Het wordt erkend als een zuiverende plant, dus het is relevant in huizen om giftige stoffen te verwijderen en de lucht zo schoon mogelijk te houden.
2. Luchtanjer
Dit is een luchtplant, omdat hij geen wortels heeft die hem dwingen om op een landoppervlak te groeien en zijn voortbestaan hangt af van wat zijn bladeren uit de omgeving absorberen. Daarom is hun verblijf in een huis van wederzijds voordeel, omdat ze om zichzelf te voeden het vocht onttrekken dat in de plaats circuleert.
Deze plant kan in huis worden gehouden, omdat hij geen direct licht nodig heeft, maar hij evolueert op een goede manier alleen met de zon die door een raam wordt geleverd. Op dezelfde manier wordt het gedurende de week onderhouden met 3 irrigaties.
3. Cactus
De cactus is een plant die dicht bij woestijngebieden staat, wat aangeeft dat, aangezien de watervoorraad schaars is, de voeding niet wordt uitgevoerd via water dat uit de aarde wordt gewonnen.
Deze omstandigheden hebben geleid tot het bestaan van de plant door de opname van vocht uit de omgeving. De aanwezigheid ervan is dus handig in huis om de hoeveelheid damp in de lucht te verminderen.

You may also like

Comments are closed.

More in Huis en tuin