hoe zorg je voor een inham

ALLE HOEVEEL JE DE COVE MOET WATER GEVEN
De baai heeft veel water nodig. Dat betekent niet een teveel aan water. En hoewel je hem vooral tijdens de bloei veel water moet geven, is het belangrijkste om hem niet te verdrinken, ervoor te zorgen dat de grond nooit droog staat maar ook niet onder water komt te staan. Als je een pot met calla lelies hebt, kun je het beste een bord onder de pot plaatsen om het uitgelekte water vast te houden en zo vocht vast te houden.
WAAR KAN HET PLAATSEN
De inham is een halfschaduwrijke plant. Een eigenschap waar we over na moeten denken als we willen dat de bloemen blijven staan (de zon kan ze verbranden) maar ook als we willen dat ze bloeien: het heeft aan het eind van de dag een paar uur licht nodig.
Als je ziek wordt …
Wanneer de bladeren kleur verliezen en je er niet zo mooi uitziet, komt dat waarschijnlijk doordat de aarde te droog is. Regel de bewatering en onthoud dat de inham vocht nodig heeft.
Als er vlekken aan de onderkant van de bladeren zijn, kan deze kalkaanslag hebben. Gebruik een watje gedrenkt in ontsmettingsalcohol om deze insecten te verwijderen. Als u de plant buiten heeft, kunt u specifieke chemische behandelingen met insectenwerende insecticiden gebruiken om ze effectiever te maken.
Als de bladeren geel gaan kleuren, kan het zijn dat er een rode spin, een zeer vervelende en schadelijke mijt, op uw plant is neergedaald. Je zult het ook weten omdat de bladeren krullen en stof lijken te bevatten. Hij sproeit regelmatig zijn bladeren omdat het gebrek aan vochtigheid de ontwikkeling van deze mijt bevordert.

You may also like

Comments are closed.

More in Huis en tuin