aromatische bloeiende planten om de tuin te parfumeren

Aromatische planten zijn ideaal om in de moestuin op te nemen, omdat ze de toon zetten, onaangename geuren elimineren, rust en welzijn bieden. Voor mensen is het essentieel om gezellige en schone ruimtes te creƫren waarin ze zich op hun gemak voelen. Om deze reden zijn elementen zoals groenten in de huizen verwerkt. Ontdek in dit artikel de planten met aromatische bloemen die je in huis kunt nemen!
Bloeiende planten zijn ideaal voor decoratie, omdat ze met de diversiteit en intensiteit van hun kleuren de esthetiek versterken en de plek er harmonischer uit laten zien. Bovendien vervullen ze de functie van het geven van een goede geur, het verfrissen van de omgeving, het reinigen van de lucht, het balanceren van de temperatuur en het prikkelen van de zintuigen. Maar de geur van de bloemen is niet alleen bedoeld om de plaatsen te aromatiseren, maar het is ook een transcendentale factor voor de planten om vogels en insecten aan te trekken die hen helpen bij het voortplantingsproces
1. Jasmijn
Het is een ideale bloem om in de moestuin te hebben, omdat ze als een van de mooiste wordt beschouwd, vanwege de helderwitte kleur, de opening van de bloembladen en de delicatesse die ze doorgeeft. Het is opvallend omdat het een zoete geur produceert die doordrongen kan zijn.
Jasmijn kan rust weerspiegelen door zijn witte kleur. De zorg die u nodig heeft om het in goede staat te houden, is blootstelling aan direct licht, elke twee dagen water geven en zich in een veld bevinden waar het water niet stilstaat.
2. Kamperfoelie
Deze bloem is de sleutel om de tuin te verfraaien, omdat hij felroze, paarse of rode kleuren kan geven. Bovendien voegt het een bijzonder visueel tintje toe, aangezien de bloemen dun, gebogen en naar boven toe groeien.
Kamperfoelie heeft een zachte en aangename geur die goede gevoelens opwekt voor de plek en de mensen die er wonen. Deze plant helpt ook om de lucht te zuiveren, vanwege zijn conditie als klimmer.
3. Hyacint
Het zijn bloemen waar veel vraag naar is vanwege hun levendige kleuren, de verenigde stijl van hun toppen en de zoete, fruitige en langdurige geur die ze naar tuinen brengen.
De hyacint moet op een groot gebied worden geplant, goed maar niet overmatig worden belicht en regelmatig worden bewaterd.
4. Lelie
De lelie is een goede optie om in de tuin te hebben, omdat de open stijl van de bloemen haar erg opzichtig maakt en de puurheid van de witte kleur ervoor zorgt dat ze zich aan alle soorten decoratie kan aanpassen.
Het is een plant met een rijke, aangename geur, die ‘s nachts nog intenser wordt. Dit is waarom het een romantische bloem wordt genoemd. Het wordt aanbevolen om in een koele omgeving te bewaren en er moet water worden gegeven als de grond aan het drogen is.

You may also like

Comments are closed.

More in Huis en tuin