witte lores om je tuin te versieren

Bent u uw tuin aan het organiseren en weet u niet welke planten u moet gebruiken? We vertellen je waarom je witte bloemen moet gebruiken en welke het beste zijn.
Tuinen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar hebben ook een positieve invloed op onze gezondheid. En niet alleen omdat hoe meer planten, hoe meer zuurstof. De geuren en kleuren die uit de plantenwereld komen, werken ontspannend op de geest en verbeteren onze gemoedstoestand. Daarom brengen wij u 5 voorbeelden van witte bloemen om uw tuin mee te versieren. In de afstudeerscriptie die door architect Ana Leticia Martínez Trejo de López aan de Universiteit van San Carlos de Guatemala werd overhandigd, beveelt de auteur aan om een gedetailleerde studie uit te voeren van de grond die voor de tuin is bestemd voor een beter gebruik van de beplanting. Het adviseert op zijn beurt om bij de planning rekening te houden met factoren als klimaat, oriëntatie en locatie.
Martínez Trejo de López legt ook uit dat, als de pH van de grond licht alkalisch of neutraal is, de bloemen meestal geel en rood zijn. Integendeel, als de pH zuurder is, zullen de bloemen in mauve of paarse tinten veranderen. In deze notitie raden we echter witte bloemen aan om uw tuin te versieren en we leggen uit waarom.
1. Madeliefjes
Het madeliefje is een snelgroeiende plant die niet al te veel verzorging nodig heeft. Ze worden meestal gebruikt in voortuinen als ze klein zijn, hoewel er ook mensen zijn die ze gebruiken als achtergrond om andere bloemen te accentueren, in binnentuinen.
2. Witte zonneroos
Deze bloemen worden geboren uit een struik met een droog uiterlijk en een grote weerstand tegen de zon. De bloeitijd van de plant ligt meestal tussen april en juni. Hoewel het overvloedig aanwezig is op de Canarische Eilanden, is het te vinden in verschillende delen van Spanje.
3. Witte baaien
De plant die deze bloemen produceert, kan kruipend of klimmend zijn. Afkomstig uit Afrika, zijn ze ook vaak bekend onder de namen van de waterlelie en de Ethiopische ring.
Er moet echter rekening mee worden gehouden dat het speciale aandacht vereist met betrekking tot de hoeveelheid en kwaliteit van het ontvangen licht. Zonder verder te gaan, kan direct zonlicht de bloemen verbranden en alle bladeren uitdrogen.
4. Witte orchideeën
Deze bloemen verspreiden meestal ‘s nachts bepaalde geuren om hun bestuivers aan te trekken.
Het zijn planten die de voorkeur geven aan warme en vochtige klimaten, zoals een tropisch bos. Ze zijn echter bestand tegen een grote verscheidenheid aan klimaten. Ze zijn zelfs gevonden in de poolcirkel.

You may also like

Comments are closed.

More in Huis en tuin