Sorbet en schuimende kettingen voor Valentijnsdag

Leonor heeft voor Valentijnsdag prachtige kettingen met rietjes gemaakt van eva-rubber en stukjes rietjes. Ze zei dat ze er een wilde maken voor mama, papa en zichzelf. Ik heb de materialen voor hem voorbereid en hoewel ik een suggestie heb gedaan, heeft hij ze uiteindelijk in zijn stijl gemaakt en we hebben genoten van het resultaat. Zijn ketting was alleen met rietjes rood en wit gemaakt. Papa met schuimende harten en de mijne was gemaakt met rode en witte rietjes met een hart.
Dit Valentijnsdag-kinderambacht is ideaal om aan schoolvrienden te geven of gewoon een leuke middag door te brengen. Het helpt ook bij de ontwikkeling van fijne motoriek, hand-oog coördinatie en concentratie.
-Materialen:
• Rode of witte wollen draad
• Sorbets (rood, wit en roze)
• Cijfers van Eva rubberen harten (schuimend)
• Schaar
• Eetstokjes
• Plakband
-Hoe worden deze kettingen voor kinderen gemaakt?
1. Knip het wollen garen op de gewenste maat. Het wordt aanbevolen om het eerst te meten, zodat uw kind het zonder veel moeite kan aantrekken.
2. Lijm de tandenstoker aan een van de uiteinden van de woldraad met plakband, op deze manier is het gemakkelijker om de buisjes van het rietje en eventuele versieringen die je aan de ketting wilt toevoegen, in te brengen. Lijm nog een tandenstoker aan het andere uiteinde van de draad, dit keer horizontaal, zodat de ornamenten niet loskomen wanneer ze worden geplaatst
3. Snijd de gekleurde rietjes in gelijke maten
4. Uitgesneden figuren van eva rubberen harten (schuimend)
5. Plaats de materialen in verschillende bakjes, ingedeeld naar kleur en soort decoratie (rode rietjes, witte rietjes, rode schuimharten, etc.) zodat je kleintje makkelijker de gewenste decoratie kan kiezen.
6. Leg de draad en de materialen op de werktafel, als ze nog niet eerder halskettingen hebben gemaakt, laat zien hoe het moet, steek er wat sieraden in, en laat je kind dan degene zijn die de halskettingen naar wens maakt
7. Als je klaar bent, vergeet dan niet om de eetstokjes door te snijden en ten slotte een knoop te maken
Ik hoop dat je net als wij van dit kinderambacht gemaakt van eva-rubber en gerecyclede rietjes hield. Dat klopt, ze zijn gerecycled, we wassen en bewaren ze na gebruik voor onze ambachten.

You may also like

Comments are closed.

More in Doe het zelf